Gy.I.K.

Főoldal » Gy.I.K.

 

Fényképes naptárrendelés

1. Mekkora a javasolt képméret pixelben?
A javasolt képméret méret A/4-es méretű naptár esetén: 1771x1181 pixel
Javasolt képméret A/3-as méretű naptár esetében: 2656x1771 pixel

2. Mekkorák lehetnek a feltöltendő képek:
A feltöltendő fájlok mérete 50KB és 6 MB közötti lehet! (50 KB - alatt olyan kicsi a kép
vagy annyira rossz minőségű, hogy nem lehet belőle minőségi naptár oldalt készíteni,
6 MB - feletti fájlméret pedig értelmetlenül nagy! A feltöltő űrlap csak a fenti 50KB - 6MB - ig
engedi a képek feltöltését!

3. Milyen formátuma legyen a feltölteni kívánt képeknek?
Lehetőség szerint használjon .jpg fálj formátumot közepes tömörítéssel!
Ha más formátumban vannak a képek, akkor konvertálja át jpg formátumra, vagy küldje el külön e-mailben, mert a feltőltő ürlap csak a jpg formátumot tudja kezelni.

4. Álló vagy fekvő legyen a feltöltendő kép?
Technikai szempontból teljesen mindegy, de lehetőség szerint egyfajta naptárhoz egyállású képeket küldjenek, mert esztétikailag rosszul néz ki, ha egy fekvő naptár egyik képe kitölti az oldalt, ha pedig álló képet teszünk rá, az sokkal kisebben fér el és nagy lesz a két szélen a margó.
Vannak naptárak, amihez állóképeket, vannak, amihez fekvőképeket ajánlunk, ez a mintákon is jól látszik.

5. Ha csak papír képeim vannak, akkor mit csináljak?
A képeket el kell hozzánk juttatni, mi azt beszkenneljük, digitalizáljuk. A képeket a naptárral együtt visszajuttatjuk.

6. Mekkora az átfutási idő?
Általában 1-2 nap az elkészülési idő. Utána adjuk postára, vagy ha személyesen szeretné átvenni, akkor bárbelyik telephelyünkön átveheti, amit a megrendelésében megadott, ott veheti át.

 

Fényképes bögre

1. Az elkészített bögre mennyire tartós? Mosogatógépben mosható?
Az általunk forgalmazott bögre mosható mosogatógépben is. Mi a régi matricás eljárással ellentétben szublimációs eljárást alkalmazunk, aminek hatására a festék belediffundál a bögre bevonatába, így az nem kopik le.

2. Általam hozott bögrére, kerámiára tudunk-e fényképet felvinni?
A bögre speciális bevonata miatt, csak az általunk forgalmazott kerámiákra tudunk fényképet felvinni. Ezzel tudjuk a kopásállóságát szavatolni mind a bögrén, mind a csempén.

3. Mekkora a javasolt képméret pixelben?
A bögre palástjára 20x7,5 cm felületű képet tudunk felvinni.
A javasolt képméret méret 1362x900 pixel

4. Mekkorák lehetnek a feltöltendő képek:
A feltöltő űrlap csak a fenti 50KB - 6MB - ig
engedi a képek feltöltését!

5. Milyen formátuma legyen a feltölteni kívánt képeknek?
Lehetőség szerint használjon .jpg fálj formátumot közepes tömörítéssel!
Ha más formátumban vannak a képek, akkor konvertálja át jpg formátumra, vagy küldje el külön e-mailben, mert a feltőltő ürlap csak a jpg formátumot tudja kezelni.

4. Álló vagy fekvő legyen a feltöltendő kép?
Technikai szempontból teljesen mindegy, de a bögre palástját a fekvő kép jobban kitölti, jobban mutat rajta.

5. Hogyan helyezkedik el a fénykép a bögrén?
Amennyiben 1362x900 pixel nagyságú, úgy a bögre palástjának szinte teljes felületét kitölti.
Ha a kép szélessége kisebb, akkor Önnek kell megadni, hogy a kép a füllel szemközt, jobb, vagy bajoldalonhelyezkedjen el.

6. Ha csak papír képeim vannak, akkor mit csináljak?
A képeket juttassa el hozzánk, mi azt beszkenneljük, digitalizáljuk.
A képeket a bögrével együtt visszajuttatjuk.

6. Mennyi az átfutási idő?
Általában 1-2 nap az elkészülési idő. Utána adjuk postára, vagy ha személyesen szeretné átvenni, akkor bárbelyik telephelyünkön átveheti, amit a megrendelésében megadott.

 

Fényképes póló

1. Mennyi az átfutási idő? 
Általában 1 nap az elkészülési idő. Utána adjuk postára, vagy ha személyesen szeretné átvenni, akkor bárbelyik telephelyünkön átveheti, amit a megrendelésében megadott.

2. Ha saját pólót viszek, arra is elkészítik a képet, feliratot?
Hozott pólóra is dolgozunk, de ha nem egyezik az általunk forgalmazott és ajánlott márkával, amire gépeinket beállítottuk, akkor felelősséget nem vállalunk rá. Mi a Fruit of the Loom márka prémium fajtájára dolgozunk.

3. Ha sötét színű pólóra szeretnék fényképet, vagy feliratot készíttetni, arra is el tudják készíteni?
Természetesen el, de ebben az esetben fehér pólófóliára nyomtatjuk a képet, és ezt vasaljuk a pólóra. Erre azért van szükség, mert az átlátszó fólián a festék nem fed teljesen, így a póló szine átlátszik kicsit rajta, ezzel módosítva a szineket, nem beszélve arról, hogy a digitális nyomtatásban nincs fehér szín, amit a fehér póló esetében a póló alapszine ad és ezt színes póló esetén pótolni kell.

4. A póló mosható?
IIgen, a póló mosható. Kifordítva, 30-40˚C-on kell mosni, és akkor sokáig használható, de tudni kell, hogy tartósságban a filmnyomással készített, nyomdai úton emblémázott póló tartósabb. Mi sokáig válogattuk azt a pólófóliát, ami a legjobb és legtartósabb minőséget adja. Ha igazán tartós fényképes pólót szeretne, akkor válassza a drágább, de sokkal jobb minőségű, szublimációs eljárással készült fényképes technikát.

 

Szórólap

1. Milyen darabszámban gazdaságos a szórólap készítése?
A szórólapot mind digitálisan, mind ofszet eljárással A/3-as ívekben nyomtatjuk, ezért, minél kisebb a mérete, annál több fér rá egy ívre. Célszerú a darabszámot és a méretet úgy kiválasztani, hogy egész számszor férjen az ívre a nyomtatandó anyag. Digitális eljárásnál, a hagyományos nyomdaival ellentétben, nincs egyszeri költség, de egy A/3-as méretű nyomat előállítása sokkal többe kerül. A hagyományos eljárást alkalmazva egy ív nyomásköltsége olcsó, de vannak egyszeri költségek (film, klisé, nyomólemez, stb.), amit akko ris ki kell fizetnünk, ha csupán egy ívet szeretnénk nyomtatni. Gazdaságossági szempontból, színes nyomatú szórólap esetében általában 150 A/3-as ív nyomtatása a vízválasztó. E felett a hagyományos nyomdai eljárás, alatta pedig a digitális az olcsóbb. Konkrét megrendelés esetén munkatársunk mindenképpen az Ön számára kedvezőbbet fogja választani.

 2. Ha otthon beszerkesztem a szórólapot, akkor olcsóbb lesz?
Amennyiben nyomdakész anyagot kapunk, nyomdai szerkesztőprogramban szerkesztve (Corel Draw, PageMaker, Quark Express, In Designe), akkor természetesen nem számítunk fel szerkesztési díjat.
Word-ben szerkesztett anyagokat nem tudunk elfogadni, mert a nyomda nem képes fogadni. Ha Word-ben beszerkeszti, akkor nekünk át kell vinnünk a szerkesztést egy másik programba, ebben az esetben a szerkesztési díjat felszémítjuk.

 3. Mire figyeljek, ha beszerkesztett anyagot viszek?
Először is tisztázni kell szerkesztés előtt a példányszámot és ebből adódóan az alkalmazadndó nyomdatechnikát. Ha kis példányszámról van szó, akkor digitélis technikával készül a nyomat, ebben az esetben az esetleges fényképeknek, grafikáknak egységesen RGB színrendszerben kell lenniük a szerkesztett anyagban. Nagyobb példányszám esetén, ofszet eljárással készülő anyagoknál viszont a képeknek, grafikáknak CMYK színrendszerben kell lenniük. Ha a színrendszert nem a megfelelő technikához választjuk, vagy vegyes színrendszerben dolgozunk, akkor a nyomat színhűsége nagyon eltérhet az eredeti elképzeléstől. Ez a szerkesztő felelőssége.

4. Kifutós, nem kifutós anyagok
Egy anyagot akkor nevezünk kifutósnak, ha a nyomat egészen a lap széléig tart. Ha ilyet szeretne nyomtattatni, akkor arr kell ügyelni, hogy sehol nincs olyan precíz vágógép, amely a papírt pont a grafika szélén vágja el tized mm pontossággal, ezért a grafikát körben 3-5 mm-rel ki kell futtatni a vágott mérethez képest.